Vår filosofi kring våra kaffeprodukter

Vi ämnar leverera inte bara det absolut bästa kaffe som är möjligt att framställa men också producera det på ett sätt som är hållbart för Sverige och vår syn på hur vi kan hjälpa olika folk på plats i deras hemmiljöer.

De bästa bönorna

Doften – smaken – autenciteten – själen och den goda saken bakom råvaran.

Vi arbetar för att  erbjuda den bästa kaffeupplevelse man kan tänka sig. Friska råvaror omsorgsfullt rostade med karaktär av höglandskaffe och en särskilt utmärkande aroma. Allt i allt en fyllig sammetslen smak som du aldrig glömmer.

Kaffebönorna vi erbjuder i våra afrikanska produkter kommer från Mount Elgons bergssidor i Uganda – Bududa – Sironko – Kapchorwa – Kenya och Malawi. Härifrån får vi mogna och saftiga kaffebär. Perfektion genom Toner av choklad och karamell, Citrus, Syra och andra grundstrukturer i smaken. Bönorna separeras med traditionella torkningsmetoder och tvättas. Dåliga bönor handsorteras bort för att uppnå absolut högsta standard. Kvar finns endast de bästa av de bästa. De renaste och finaste kaffebönorna packas i linsäckar på sin väg till Sverige.

 Just nu erbjuder vi 3 huvudsakliga varianter Kvalitetskaffe av de bästa bönor som kan erbjudas, men vi utvecklar hela tiden vårat utbud. 

Kaffet

Vårat bästa specialkaffe är klassificerat från 1st till 3rd Cru, där 1. kaffe Cru har den absolut bästa och finaste kvalitet det går att uppnå.

Värdens kaffeproduktion uppdelas i tre kategorier: specialkaffe, brukskaffe och kaffe  av låg kvalitet. Normalt fint så kallat specialkaffe har normalt *defekter på mellan. 5 – 9% av bönorna. På grund av vårat arbete med att hjälpa folket på plats och skapa arbetstillfällen åt byborna kring våra kaffefarmer så sorterar vi våra våra bönor mer utförligt och därmed har våra kaffebönor *defekter på endast. 0.3 – 1.8%.
Det är därför vårat kaffe smakar extra ordinärt gott.

Vanligt brukskaffe har defekter på 15-40% av bönorna.

* Defekta = dåliga bönor såsom spring beans, överfermenterade, insektsangripna, omogna bönor och ruttna bönor.

Tillberedning

Oavsett om du föredrar bryggkaffe, perkulatorkaffe eller pressokaffe  så blir resultatet alltid bäst med ett högkvalitativt kaffe som mals precis inför tillredning. Titta in i vår shop och införskaffa din egna kaffekvarn och bered dig på en helt ny smakupplevelse.

 

Vår rekommendation till ett riktigt gott bryggkaffe

  1. Rengör din kaffebryggare regelbundet.

  2. Satsa på en kvalitetsbryggare som ger rätt temperatur. 92-96grader 

  3. Välj vita kaffefilter och skölj igenom före dosering.

  4. Köp bryggkaffe eller hela bönor av hög kvalitet.

  5. Förvara kaffet svalt, torrt, mörkt och lufttätt.

  6. Använd alltid färskt, rent och kallt vatten.

 

Tips!

Mal kaffet Själv

Att föredra är att mala kaffet i kvarn i samband med tillredning.

Vill du ha ett starkare kaffe välj en mörkare rost

Överdosera inte kaffet använd 6-6,5gram kaffe per kopp, mer kaffe ger bara en beskare smak.